לכבוד חגי תשרי, מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה" ליהנות מסלט panzanella (פנצנלה) רענן וטעים מעגבניות שרי צבעוניות, ביצה, בצל סגול, בזיליקום ולחם פשתן. את הסלט אפשר להכין כארוחה קלילה בצהריים או בערב, והוא נהדר גם לישיבה בסוכה.
במהלך השנים גם באיטליה, כמו בהרבה מקומות בעולם, לא זרקו שאריות של לחם ובמיוחד עבורו המציאו מתכונים שבסופו של דבר – קיבלו מקום של כבוד בפנתיאון הגסטרונומי העולמי. אחד המוכרים שבהם הוא סלט פנצנלה (pane באיטלקית זה לחם), שמנצל שאריות לחם בן יומיים-שלושה והופך אותו למעדן. במקור זה היה אוכל של עניים בפירנצה, טוסקנה, אבל כמו הרבה מתכונים אחרים "של עניים" - פנצנלה הפך לסלט שכולם רוצים, עשירים ועניים כאחד.
קרדיט צילום: אייל קרן
לחם הפשתן מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע. כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית.
ביכורים מציעה סלט פנצנלה – עם לחם פשתן.
מתכון לסלט פנצנלה עם עגבניות שרי, בצל סגול, ביצה ולחם פשתן, בתיבול שמן זית כתית, חומץ הדרים, מלח גס ופלפל שחור טרי
קרדיט צילום: חברת ביכורים
מצרכים (1-2 מנות):
2 פרוסות לחם פשתן, חתוכות לקוביות קטנות יחסית
1.5 כפות שמן זית כתית איכותי
3/4 – 1 כף חומץ הדרים
מעט מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
10- 15 עגבניות שרי אדומות, פרוסות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודל)
10 עגבניות שרי צהובות או כתומות, פרוסות או חתוכות לרבעים (תלוי בגודל)
1 ביצה קשה, חתוכה לקוביות
1/2 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות דקות ואז לרבעים
כמה עלי בזיליקום, חלקם שלמים וחלקם פרוסים
אופן ההכנה:
לסדר בקערה את הירקות, הלחם והביצה בשכבות
לזלף את שמן הזית והחומץ מעל. לבזוק מלח ופלפל שחור. לערבב בעדינות ולחכות 1-2 דקות, כדי שהמלח הגס יתמוסס
את לחם הפשתן ניתן להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ודרך אתר החברה (ולקבל משלוח הביתה): https://www.bikurim.co.il/
הלחמים של "ביכורי פשתן" מיוצרים במאפיית הבוטיק של "ביכורים מזון ומאפה", המייצרת מדי יום מגוון לחמים מיוחדים, חלות, עוגות ומאפי דגנים מלאים, מחומרי גלם משובחים. מערכת הייצור מאושרת ע"י משרד הבריאות ועומדת בתקנים המחמירים ISO 9001, ISO 22000 ו-HACCP.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה