יום שני, 16 בנובמבר 2015

"הטחנות הגדולות של א"י" השיקה לכבוד חג החנוכה אריזה מעוצבת וחגיגית לקמח לבן בהיר

חג חנוכה האהוב עליי כל כך מתקרב בצעדי ענק,והכי אני אוהבת את שלל הסופגניות,דונאטס,לביבות לצד הדלקת החנוכיות,זמן גיבוש ואיחוד לכל המשפחה.
כדי שהסופגניות והדונאטס יצאו איכותיים כדאי להשתמש בקמח איכותי של יצרנית הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של ארץ ישראל" מחיפה שנוסדה מזמן בשנת 1921,וסדרת החגים המיוחדת שפיתחה החברה זיכתה אותה בפרס הזהב לשיווק בתחרות האריזות העולמית היוקרתית לשנת 2015.
הכי כיף להכין את הסופגניות והדונאטס בבית למרות העבודה,כי בבית שמים שמן טרי ומקפידים על איכות החומרים,ואין כמו טעם של בית.
אהבתי מאוד את אריזת הקמח המיוחדת לחנוכה,מאוד מושכת וצבעונית עם תמונה של דונאטס,הסבר על סוגי הקמחים הנוספים שקיימים בסדרה והכי חשוב מתכון של 24 מיני דונאטס אפויים ומצופים בטעמים שונים,מאוד עוזר שהמתכון נמצא על האריזה.


אין ספק שמדובר בחברה שמשקיעה, אריזת הקמח לחג החנוכה הינה חלק מסדרת "החגים" המיוחדת שהשיקה החברה,הכוללת 5 אריזות של קמח בעיצוב מיוחד לפי חגי ישראל ראש השנה,חנוכה,פורים,שבועות ויום העצמאות.
מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובכשרות מהודרת של של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר: 4-5 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג בסניפי רשת בר‑כל, סופר ברקת, ביג-זול, ס. רחמים, סופר ספיר, רשתAM PM , שפע ברכה בע"מ בית שמש, שפע ברכת השם בית"ר עילית, המאפייה של ראסל ירושלים, לחם בורקין בנימינה ובחנויות מובחרות נוספות
אודות החברה:
טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" נוסדה בשנת 1921 ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד,הטחנה נמנית עם הטחנות המובילות בארץ,וידועה באיכות הגבוהה של הקמח,ובבקרה גבוהה במיוחד.
הטחנה מייצרת מגוון רחב של קמחים,בהם קמח חיטה לבן בהיר,קמח תופח,קמח חיטה מלא 100%,קמח כוסמין מלא 100%,קמח שיפון מלא 100%,קמח חיטה כפרי ועוד.
מצרפת מתכונים לסופגניות ודונאטס לחנוכה באדיבות חברת ,הטחנות הגדולות של א"י תהנו,


מתכון להכנת סופגניות מטוגנות  (30 סופגניות)
החומרים:
750 גרם (5 וחצי כוסות קמח+1 כף) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
16 גרם שמרים יבשים (או 1 קובייה שמרים טריים)
75 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
300 מ"ל (1 כוס+רבע כוס) מים פושרים
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל (אופציונלי)
1 גרידת לימון/ תפוז (אופציונלי)
50 גרם חמאה רכה
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה.
2. מחברים וו לישה, מתחילים לערבב ומוסיפים את המים.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה.
4. מוסיפים סוכר וניל וגרידת לימון.
5. מוסיפים חמאה ומלח.
6. מעבדים היטב לבצק חלק, רך ומעט דביק.
7. מתפיחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת כ- 40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית כ- 30- 20 דקות.
9. מטגנים בשמן חם, ממלאים בריבה/ שוקולד/ ריבת חלב.
10. מפזרים אבקת סוכר מעל.

מתכון להכנת דונאטס אפויים ומצופים בטעמים שונים (24 דונאטס)
החומרים:
175 גרם קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1+1/4  כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
1/2 כוס רויון/יוגורט
1 ביצה
1+1/2 כפות חמאה מומסת (23 גרם)
החומרים לציפוי:
120 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
1+1/2 כפיות תמצית קוקוס/שוקולד/לימון/מייפל/פירות יער/וניל
אופן ההכנה:
להכנת הדונאטס:
  1. מנפים את הקמח לקערה גדולה.
  2. מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
  3. מערבבים בקערה נפרדת סוכר, רוויון, ביצה וחמאה.
  4. יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד להטמעה. יוצקים את הבלילה לתבנית ייעודית להכנת מיני דונאטס. ניתן להשתמש בשק זילוף. יש למלא רק עד ל- 1/2-1/3 גובה התבנית.
  5. אופים 5-7 דקות בתנור שחומם מראש ב- 220 מעלות.
  6. מקררים 2 דקות בתבנית ומעבירים לרשת סינון.
  7. להכנת הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר, חלב ותמצית עד שהסוכר נמס לחלוטין. טובלים מייד את הדונאטס בציפוי ומניחים על צלחת (מומלץ לטבול את הדונאטס פעמיים לציפוי יותר סמיך). לפזר מעל סוכריות, אגוזים, קוקוס כל עוד הציפוי רטוב.
בתאבון!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה