תבשיל הקארי, שהגיע אלינו מהמזרח הרחוק, נחשב לאחד המאכלים העשירים והדומיננטיים, מלא בטעם, בארומה, בצבע ולא מעט יתרונות בריאותיים, המתאים לימי החורף הקרים.
השף הראשי של קפה גרג, אלעד אמסלם, מעניק מתכון מנחם לחורף: תבשיל קארי ירוק עם קציצות דג נימוחות, להכנה בייתית.
קרדיט צילום: אנטולי קרינציק
מצרכים להכנת מחית קארי ירוק בייתי:
4 שיני שום קלופות
3 בצלי שאלוט
2 לימונים קלופים
2 גבעולים למון גראס
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 צרור כוסברה שטופה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1 פלפל ירוק חריף
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)
אופן הכנת מחית קארי:
מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד. מערבבים את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).
מצרכים להכנת הקציצות:
1 ק"ג דג לבן ללא עור
2 שיני שום קצוצות דג
1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
2 ביצים
1/2 כפית לימון גראס קצוץ
1 כפית גינג'ר מקולף וקצוץ
מלח ופלפל לפי טעם
אופן הכנת הקציצות:
טוחנים את הדג לבן בתוך מעבד מזון, מעבירים לבול ומוסיפים את כל המרכיבים,
מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
הרכבת המנה:
מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית, מניחים את השום והקרישה ומטגנים קלות, מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים, מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כ – דקה, מייצרים קציצות עגולות מהדג ומחברים אל תוך הרוטב, מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס ומבשלים עוד כ- 5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה), מניחים את התבשיל על הצלחת ומסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים, מומלץ להגיש ליד אורז לבן.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה