רגע לפני ט"ו בשבט, "סוגת" מציעה מתכון קליל להכנה, של אולגה טוכשר, מתכונאית ובעלת הבלוג הטבעוני המצליח "המרכיב הסודי", שירשים את הסועדים בשולחן החג והכי חשוב- גם טעים וגם בריא!
קרדיט צילום: אולגה טוכשר
אורז חגיגי לט"ו בשבט / אולגה טוכשר ל"סוגת"
מרכיבים:
לאורז:
1 כף שמן
1.5 כוסות אורז בסמטי סוגת
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
לתערובת ט"ו בשבט:
1 כף שמן
2-3 כפות סילאן מהולים בכוס מים רותחים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
5-6 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים גס
6-7 משמשים מיובשים חתוכים גס
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס צנוברים
אופן הכנה:
- מכינים את האורז: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז מתרכך. מכבים את האש ומשאירים סיר מכוסה ל-15 דקות נוספות.
- מכינים תערובת ט"ו בשבט: מערבבים במחבת את השמן, המים עם הסילאן ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים ונשאר רק מעט רוטב קרמלי וסמיך.
- מגישים את האורז עם תערובת הט"ו בשבט מעל.
בתאבון וחג שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה