יום ראשון, 1 בנובמבר 2020

קונדיטוריה ביתית בהשראת "אמילי בפריז"

"אמילי בפריז" עשתה לכם חשק לטוס לעיר האורות ולהנות ממה שיש לה להציע? השף צ'רלי פדידה מציע להתנחם עם מתכון ביתי להכנת עוגיות מקרון צבעוניות וטעימות

 

קרדיט צילום: דן פרץ

"אמילי בפריז", הדרמה הקומית של יוצר "בוורלי הילס 90210" ו"סקס והעיר הגדולה", הפכה לסדרה המדוברת של התקופה האחרונה. כל מי שצופה בה, בין אם אהב את הסדרה או פחות התחבר אליה, מתלהב מהעיר המככבת בה בכל סצנה וסצנה- פריז, בירת הקינוחים הבלתי מעורערת של אירופה. המטבח הצרפתי ידוע במאפים וקינוחים רבים, ביניהם- הבגט, הקוראסון, וכמובן- המקרון, העוגיות הצבעונית האהובות, גולת הכותרת של הקונדיטוריה הצרפתית העילית. עד שנוכל להגיע לקונדיטוריות העלית ובולונז'רי שמציעה פריז, השף צ'רלי פדידה מציע מתכון של מקרון, בגרסה המותאמת למטבח הביתי.

עוגיות מקרון צרפתיות / שף צ'רלי פדידה ל"סוגת"

חומרים לכ-30 עוגיות:

2 חלבונים

3 כפות סוכר לבן "סוגת"

1/2 כוס שקדים טחונים

1 כוס אבקת סוכר "סוגת"

צבעי מאכל טבעיים (אדום, ירוק וצהוב או לפי מה שאוהבים)

למלית:

100 גרם מרציפן

50 גרם פיסטוק טחון (למקרון ירוק בטעם פיסטוק)

או 30 גרם ריבת תותים או פטל משובחת (למקרון ורוד בטעם תות)

או 30 גרם ריבת תפוזים (למקרון צהוב בטעם פירות הדר)

מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעבירים את החלבונים והסוכר לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב.

שמים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים בקערה ומערבבים. מעבירים לקערה עם הקצף ומקפלים בעדינות עד שהם נטמעים בו.

מוסיפים לקצף כמה טיפות צבע מאכל לבחירתכם ומערבבים בעדינות לקבלת הצבע הרצוי.

מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגול בקוטר 2-3 ס"מ, במרווחים. מכניסים לתנור ואופים כ-13 דקות, עד שהמקרונים מתייצבים. מוציאים ומניחים להתקרר.

מכינים את המילוי: מעבירים את המרציפן לקערה קטנה ומחממים במיקרוגל כמה שניות, עד שהמרציפן מתרכך. מוסיפים את התוספת הרצויה, מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף.

מרכיבים את העוגיות: מזלפים על התחתית של מחצית המקרונים מתערובת המרציפן וסוגרים במקרון נוסף בגודל דומה.

מאחסנים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר ואפשר גם להקפיא.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה