הפסיכולוגית ד"ר מג ארול בספר חשוב וראשון מסוגו להכרה ולהתמודדות בהשפעות ההרסניות המצטברות של פצעים יומיומיים קטנים, "טראומות קטנות" – שכמו טראומות גדולות, יכולות לעצב את חיינו לרעה.
מצורפת הקדמה לספר "טראומות קטנות", של ד"ר שירי דניאלס, מנהלת מקצועית ארצית של עמותת ער"ן, קריאת הספר חשובה לכולם, כדי להבין את משמעות הטראומות הקטנות, שאנו מדלגים עליהן כפחות חשובות ואין יכולות מאוד להשפיע על חיי היום יום, ועל איכות חיינו, ברגע שמתפתחת מודעות לעניין, ויותר שימת לב אז פעולות מתקנות יעשו את השינוי לכאב ולחנק ועזרה עם הספר הזה בהחלט תורמת ועוזרת, כמובן שחייבים גם עזרה מקצועית במקרים מסויימים, אבל זיהוי ומודעות מאוד עוזרים.
איך אתם באמת מרגישים? ככה ככה, לא משהו, או פשוט "אני לא ממש יודע/ת". אם זוהי תשובתכם הכנה, עצרו רגע – תנשמו עמוק – ותבינו שזה לא אתם, אלא הדברים שקרו לכם במשך השנים. דברים קטנים שהטביעו חותם עמוק.
זוהי תוצאה מצטברת של שריטות, חבטות וצלקות שנערמו במשך חייכם והותירו תחושה עמומה שהמצב "לא תקין". קהות חושים רגשית, מיקרו־אגרסיות, קשרים משפחתיים מאתגרים, חיוביות רעילה וגזלייטינג הם כמה דוגמאות למה שמכונה "טראומות קטנות" – שהשפעתן מולידה בין השאר בעיות כגון חרדה בתפקוד גבוה, דכדוך קבוע, פרפקציוניזם, אכילה רגשית והפרעות בשינה.
נראה תמיד כי ישנן בעיות ענקיות ובלתי פתירות בעולם, ולכן אנו נוטים להתעלם מהפציעות היומיומיות הקטנות. אבל החיים לא חייבים לעבור עלינו בצורה מחניקה שכזאת. כדי לצאת מהבוץ, עלינו לפתח מודעות לטראומות הקטנות שלנו, גם אם הן נראות לנו "פעוטות" או "קלות", ללמוד לקבל אותן ולנקוט פעולה מתקנת – כדי להתחיל לחיות כל יום כפי שמגיע לנו.
ד"ר מג ארול היא פסיכולוגית מוסמכת, מדענית וסופרת שמתמחה בבריאות וברווחה נפשית. הגישה של ד"ר ארול מתמקדת בפתרונות ועצות ואסטרטגיות מעשיות להתמודדות עם הבעיות המאתגרות של החיים, שנוטות להיות מורכבות כשם שהן שגרתיות. ד"ר ארול כתבה שישה ספרים על נושאים שנעים בין מחלות בלתי נראות לאכילה רגשית והיא כותבת לעיתונים ומגזינים בריטיים כגון "דיילי מייל" ו"מטרו" והמגזינים Psychologies, Women’s Own, Top Santé ו-Stylist.
הספר: טראומות קטנות
מאת: ד"ר מג ארול
תרגום: אסף כהן
320 עמודים, 108 ש"ח
מטר הוצאה לאור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה