יום רביעי, 18 בספטמבר 2024

חוויית אירוח חגיגית עם "פרימור" "פרימור" מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי מתכון חגיגי ויפיפה עם מיץ רימונים סחוט טבעי: בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים

"פרימור", יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, מגישה לרגל ראש השנה וחג תשרי, מתכון למנה חגיגית וטעימה, מרהיבה ביופייה, שתקשט את שולחן החג: בצלים ממולאים ברוטב מיץ רימונים. המתכון קל באופן יחסי להכנה, בשימוש מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור, מנה נפלאה לאירוח ולשילוב בארוחת החג כתוספת או כמנה עיקרית, להנאת כולם.

קרדיט צילום: הדס ניצן

חג שמח!

מצרכים (לתבנית בקוטר 30 ס"מ):

6 בצלים גדולים (סגולים ולבנים)

1 כוס אורז יסמין או בסמטי

250 גרם בשר בקר טחון

3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

1 כף בהרט

100 גרם צנוברים

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כפית מלח

לרוטב:

1 כוס מיץ רימונים סחוט טבעי של פרימור

4 כפות סילאן

3 כפות שמן זית (לשימון התבנית)

כ-3 כוסות מים רותחים

קורט מלח

לקישוט: חופן גרגרי רימון טריים וחופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבצלים ובעזרת סכין יוצרים בכל בצל חתך אחד לכל האורך עד האמצע, כך הם יתפרקו בקלות.
  2. מכניסים את הבצלים למיקרו כשהם מכוסים לחליטה במשך 10-8 דקות. מניחים בצד להתקרר.
  3. מכינים את המלית: בקערה מערבבים היטב את חומרי המילוי – האורז, הבשר הטחון, קוביות העגבניות, צנוברים, פטרוזיליה קצוצה, מלח ובהרט.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית עם שמן זית.
  5. ממלאים את הבצלים: מפרקים את הבצל לגלדים וממלאים כל עלה של בצל בתערובת ומניחים בתבנית.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב – מיץ רימונים, סילאן, מלח ומים רותחים. שופכים מעל הבצלים עד שהנוזל מכסה את הבצלים במלואם.
  7. מכסים את הסיר היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים ומסיפים מעט מים רותחים אם צריך.
  8. לאחר כשעה וחצי מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף ואופים למשך כ-20 דקות נוספות עד להשחמה.
  9. מניחים להתקרר ומגישים עם גרגרי רימון מעל ופטרוזיליה קצוצה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה